Är Dominikanska republiken något för dig?

När det är kallt i Sverige drömmer många om att åka på solsemester. Om man vill resa till Västindien är Dominikanska republiken ett bra alternativ. dominican-republic-1046195_960_720Det är nämligen ett karibiskt semesterparadis som erbjuder ett azurblått hav och fantastiska vita stränder. I Dominikanska republiken finns det mycket vackra miljöer och alla de som älskar sol, bad och fantastisk stämning bör resa dit minst en gång i livet. Dominikanska republiken erbjuder en helt unik natur med ett vackert grönskande landskap och många regnskogar. För den som drömmer om att snorkla eller dyka i ett vackert hav med mycket koraller finns det goda möjligheter att göra detta här.

Dessutom är priserna i Dominikanska republiken såpass låga att du kan unna dig väldigt mycket utan att din reskassa blir ansträngd. Om du föredrar lokala upplevelser och undviker turiststråk blir det ännu billigare och du får en mer lokal upplevelse. Då får du smaka västindisk mat i dess sanna natur och när det är som bäst. Utöver dykning och snorkling kan man även vindsurfa eller surfa som vanligt i det varma och sköna vattnet som håller en medeltemperatur på hela 28 grader.

Dominikanska republiken är dessutom ett välkänt område för golfare och det finns många fina golfbanor att besöka för dig som är golfintresserad. När du reser till Dominikanska republiken spelar det ingen roll när du reser på året. Medeltemperaturen sjunker nämligen aldrig under 27 grader och är därför ett passande resmål för dig som älskar att komma bort till solen året om. Vädret är tropiskt. Under sommarhalvåret regnar det desto mer i Dominikanska republiken och den torraste månaden att resa dit är i februari. Maj är den månad som det regnar mest, men du kan trots det räkna med hela 11 soltimmar per dag. Det är minst regnfria dagar i september i Dominikanska republiken.