Dröm dig bort till Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är ett populärt resmål även om det inte är det första många tänker på när de vill resa utomlands, faktum är att många vet inte ens vart det ligger. Republiken ligger i Västindien och tar faktiskt upp hela två tredjedelar av ön, det gränsar till Haiti och har även en maritim gräns till Puerto Rico. Det finns många anledningar till att Dominikanska republiken är ett så pass populärt resmål, en av dessa är det azurblåa vattnet som gränsar runt ön. Havet runt ön innehåller dessutom mängder av vackra korallrev och gör det till en perfekt aktivitet för de som älskar att snorkla eller dyka. Andra populära aktiviteter på Dominikanska republiken är olika sorters av surfing eller varför inte Kite.

För den som älskar att shoppa är priserna riktigt låga och därför kan man unna sig både det ena och det andra under utlandssemestern utan att semesterkassan blir alltför ansträngd. Föredrar man att äta lokalt blir det dessutom ännu billigare. Att boka en charterresa till Dominikanska republiken kan kosta lite mer, men de allra flesta hotell har all inklusive vilket innebär att du i stort sett kan lämna plånboken hemma. För dig som reser med budget så är det möjligt att boka både hotell och flygresa separat och på så sätt få ner priserna ännu mer.

Dominikanska republiken erbjuder mängder av vackra regnskogar och det finns gott om plats för äventyr så som hästridning och spännande linbanor att utforska. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHa dock i åtanke att från maj till november så är det regnperiod. Vilket innebär att i det annars tropiska klimatet kan det plötsligt komma kraftiga regnskurar. Det positiva är att regnet oftast är över lika fort som det började.

Vattnet har en medeltemperatur på 28 grader året runt och likaså vädret som ofta ligger på 30 grader. Dominikanska republiken är med andra ord en helt perfekt plats för en avkopplade och härlig semester.