Drömmer du om Dominikanska republiken?

När man vill resa till Västindien är Dominikanska republiken ett fantastiskt alternativ. Man kan förvänta sig en fantastisk resa med tropiskt klimat, varmt väder och vackra sandstränder som är kritvita. dominican-republic-780382_960_720Dessutom omges ön av azurblått hav och många är av uppfattningen att Dominikanska republiken är en av de vackraste platserna på jorden. För den som vill snorkla eller dyka är det ett paradis, men även om man vill shoppa billigt och ha en fantastiskt skön semester. Det finns regnperioder i landet och dessa sker i maj fram till november. Det innebär dock att det kommer korta häftiga skurar, men att det för det mesta är torrt.

Det är fem timmars tidsskillnad mellan Dominikanska republiken och Sverige. Alla turister som reser dit behöver köpa ett turistkort. Detta kostar 10 dollar och går att köpa på flygplatsen innan passkontrollen när man har kommit fram till Dominikanska republiken. I landet talar man spanska. Man bör även tänka på att om man vill växa till Dominikanska peso bör man ha med sig amerikanska dollar, då växelkursen mot den svenska kronan är mycket dålig.

Priserna stiger under högsäsongen för turismen, som är från december till januari och från juli till augusti. Om man vill komma undan så billigt som möjligt bör man därför resa någon annan gång under året. Vattnet är kring 28 grader året om och medeltemperaturen är 30 grader. Det är ett utmärkt solsemesteralternativ oavsett när på året som du vill resa, åtminstone om du vill uppleva värme och ett fantastiskt klimat.

Om man vill hålla sig frisk under semestern ska man undvika att dricka av vattnet och endast dricka vatten som har varit köpt på flaska. Det är även bra om man undviker sallad och råa grönsaker om man har en känslig mage, samt att det även är en fördel om man skalar frukten.