När du vill resa till Dominikanska republiken

För den som vill ha en fantastisk men även unik resa är Dominikanska republiken ett bra alternativ. I Dominikanska republiken finns någonting för alla och oavsett vad man tycker om att göra kan man hitta det här. Tourism-continues-to-grow-in-the-Dominican-RepublicOm du tycker om att sola erbjuder Dominikanska republiken en medeltemperatur på 30 grader året om och dessutom över 12 soltimmar under de allra flesta dagarna. Vattnet har som oftast 28 grader i medeltemperatur, så därför kan du inte räkna med ett alltför svalkande dopp. Om man däremot gillar att dyka eller snorkla är detta ett paradis, med mängder av vackra korallrev och exotiska fiskar. Det finns även möjlighet att både surfa och vindsurfa i Dominikanska republiken och om du får tråkigt någon dag kan du hoppa på någon av turistbåtarna för en heldag på vattnet.

Om man vill shoppa är Dominikanska republiken den rätta platsen att vara på. Priserna är betydligt mycket billigare än i Sverige och du kan både leva och äta gott i Dominikanska republiken utan att det behöver gå ut över din semesterkassa. Det är en billig plats att vara på och om du tycker om att äta lokalt har du kommit till paradiset. Förr i tiden rekommenderas inte turister att ta sig runt på egen hand i Dominikanska republiken med bil. Detta rykte lever kvar än idag, men det stämmer inte längre. Polisen vill inte ha mutor längre av turister, då det leder till att de straffas hårt och därför kommer du inte att bli stoppad för en påhittad trafikförseelse. Det finns många platser där du kan hyra bilar.

Turismen är mycket betydande för Dominikanska republikens ekonomi och det leder till ökad välfärd för republiken, där klyftorna mellan fattiga och rika fortfarande är mycket stor. Därför är du som turist mycket uppskattad och kommer att bli väl behandlad i landet.