Om Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är en republik som är belägen i Västindien och är dessutom grannland med Haiti och har en maritim gräns till Puerto Rico som är ett amerikanskt territorium. Dominikanska republiken är ett gammalt land och ön har varit bebodd ända sedan 4000 år före Kristus. Idag är Dominikanska republiken en republik men har en lång politisk historia där de bland annat har strävat mot självständighet, demokrati och att tillhöra USA. Dominikanska republiken är ett jordbruksland och utvecklingsland, man bedriver bland annat konstbevattnade odlingar där man producerar socker, kaffe och tobak. Odlingar för ris, majs och bönor förekommer också.

Socker är landets viktigaste exportvara och ekonomin är ytterst sårbar och extremt beroende av de priser som finns i världsmarknaden. Deras viktigaste handelspartner är USA och turismen gör så att landet får ett växande bidrag till statsinkomsterna. Idag är Dominikanska republiken ett av de snabbast växande länderna ur ett ekonomiskt perspektiv. Det är extrema inkomstskillnader mellan de fattiga och rika, hela 25 procent av befolkningen klassificeras som fattiga.

Turismen är ett otroligt välkommet inslag i Dominikanska republiken och turisterna lockas av det azurblåa vattnet och de billiga priserna. Vilket gör Dominikanska republiken till det perfekt semesterparadiset. För de som vill åka på semester där det är billigt att bo och leva är detta det perfekta semester valet. Dessutom finns det mängder av aktiviteter till följd av det vackra och varma vattnet som håller en medeltemperatur på 28 grader året om.

Klimatet är varmt i Dominikanska republiken och det spelar ingen roll när man reser dit, det är ungefär 30 grader året om. Detta gör att de tar emot turister hela året och på så sätt får de en mer heltäckande inkomst. Det officiella språket i Dominikanska republiken är spanska och den större delen av lokalbefolkningen är katoliker. Oftast kommer man långt med det engelska språket men det kan vara bra att lära sig typiska spanska fraser för att enkelt kunna bli förstådd av den lokala befolkningen.