Res till Dominikanska republiken

Att resa till Dominikanska republiken är för många en dröm. Detta är mycket förståeligt med tanke på allt som denna fantastiska republik har att erbjuda. Dominikanska republiken hör till Västindien och faktum är att det tar upp hela två tredjedelar av ön. Landet gränsar till Haiti och har en maritim gräns till Puerto Rico. När du reser till Dominikanska republiken kommer du att mötas av azurblått hav som är perfekt för att snorkla, dyka och att surfa på. Medeltemperaturen för Dominikanska republiken är runt 30 grader varmt året om och det är lika varmt i vattnet som det är i luften. Detta är en otrolig känsla som endast kan upplevas i Dominikanska republiken och det är precis därför som du ska resa dit.

Utöver det fantastiskt tropiska klimatet finns det även många andra fördelar med att spendera sin semester i Dominikanska republiken.2978177536_eb0cdd3cac_b En av dessa är att det är riktigt billigt att äta och shoppa i Dominikanska republiken, vilket gör att du kan unna dig allt det som du vill ha utan att din reskassa blir alltför ansträngd. Det är alltså såpass billigt att man inte behöver tänka på pengarna. I Dominikanska republiken är det varmt året om, men det finns perioder som är mer regniga är andra. De tropiska orkanerna besöker ön varje år under augusti till november. Det förekommer som regel 8 stycken tropiska orkaner varje år, men endast hälften av dem är intensiva. Det kan dock variera från år till år hur många orkaner som kommer och det går inte att förutse utan felmarginal.

Den tropiska perioden påbörjas i maj och nederbörd faller sedan fram till november. Det är dock mestadels torrt utöver ett antal kraftiga skurar. Om du vill resa till bergiga områden kan du räkna med dubbelt så mycket nederbörd. Många upplever däremot att det är uppfriskande med regn i Dominikanska republiken.