Semestra i Dominikanska republiken

Svenskarna är numera ett resande folk. Att flyga till andra kontinenter, tågluffa eller bila genom Europa har blivit vardagsmat för de flesta. Detta har lett till att resenärer söker efter nya spännande resmål, att åka någonstans dit kanske inte alla har rest.

Dominikanska republiken, som ligger i Västindien inte långt från Haiti, är ett fint resmål. Invånarantalet är dryga 10 miljoner och man talar spanska. Många talar dock engelska, särskilt på turistorterna. Bästa tiden för en resa är mellan november-april. Klimatet är tropiskt, vilket innebär att regnperioden kommer under övrig tid på året. Flygresan tar ca 12 timmar och då mellanlandar man på vägen, till exempel i Paris. Kontrollera flygrutten med bolaget innan bokning.

Santa Domingo är huvudstaden men kanske är Santiago mer känd. I huvudstaden kan man se vackra gamla byggnader medan det i Santiago sjuder av mer liv och rörelse. bacardi-island-dominican-republicEtt förslag är att besöka cigarrfabriker. En annan populär stad att besöka är Jarabacoa, som ligger uppe bland bergen. Här satsas mer på utomhusaktiviteter som safari, river rafting, hästridning, åka fyrhjuling eller att bara njuta av den vackra naturen.

Kulturen i Dominikanska republiken varierar beroende på var du befinner dig. Landet är indelat i regioner och varje region har lite grann av sin egen särart. En provins som verkligen rekommenderas är Samana. Här finns otroligt långa stränder perfekta för sol, bad och vindsurfing. Vill man just till denna del av landet går det direktflyg från Sverige.

Mat och dryck är en stor del av upplevelsen av att befinna sig utomlands. Matkulturen här är en blandning från Spanien, Afrika och Karibien och kallas criollo. Bönor och ris är basen i de flesta rätter och grön banan ingår väldigt ofta. Rom är den mest kända drycken från området.

Annat spännande att uppleva kan bero på när på året som du besöker landet. Under januari-mars har man chansen att åka på valsafari, då knölvalar samlas just i dessa vatten för att leka.