Valexpedition

Varje år blir Dominikanska republiken ett skyltfönster för ett av naturens mest otroliga naturfenomen som består av att hundratals knölvalar tar sig in från Nordatlanten till bukten Samana för att föröka sig och föda sina ungar. Detta fenomen är verkligen något man inte får missa i alla fall en gång i livet med möjlighet att se dessa fantastiska däggdjur i deras naturliga miljö.

Valäventyret brukar börja med en resa i en bekväm buss som tar dig från ditt hotell till den lilla staden Miches vid bukten Samana. Här kommer du att gå ombord på observationsbåten.

Denna valskådningstur är en stor möjlighet att ta några underbara fotografier men du kommer finna att det är ganska svårt att få perfekta bilder så video är ofta bättre. Man går ut från hamnen ut i det öppna vattnet i Samana Bay därdet första du ska leta efter är tecken på sprutande valar som flockas och kommer in från fjärran.

Värdarna här är engelsktalande och båtguiden kommer att ha en encyklopedisk kunskap om knölvalar och kommer att informera dig om alla deras vanor. Så snart en val är nära båten kommer man att försiktigt närma sig valarna där du kommer att njuta av en imponerande utsikt över dessa underbara varelser. Du kan även höra det kusliga men lugnande ljudet av de manliga va sjunga deras ensamma sånger som tros bidra till att attrahera en partner.

Efter allt spännande kan du njuta av en trevlig Dominikansk lunchbuffé och sedan ärdet dags att festa. Gör dig redo för ett besök i den berömda Cayo Levantado, känd som “Bacardi Island”. Vacker pulvervit sand, vajande palmer och tid för ett dopp i turkosa tropiska vattnet på ön vilket är ett perfekt sätt att avsluta dagen innan man återvände hem.